SEARCH

Pretražite zakone, komentare, pitanja i odgovore te druge sadržaje sa online platforme

Objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o tehničkim pregledima vozila

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o tehničkim pregledima vozila (Službeni glasnik BiH broj 29/20 od 23.5.2020.) objavljen je s ciljem otklanjanja nejasnoća koje su se pojavile u primjeni važećeg Pravilnika o tehničkim pregledima vozila.
 

Izmjene i dopune se odnose na novu tačku kojom se propisuje da je na stanici za tehnički pregled vozila obavezan i uređaj koji se spaja s elektronskim sistemom vozila (uređaj za OBD dijagnostiku), novi stav koji propisuje izuzetak u pogledu uslova koje mora da ispuni kontrolor tehničke ispravnosti vozila. S tim u vezi propisano je da drugi kontrolor može biti lice koje ispunjava uslov u pogledu stručne spreme, i bez položenog posebnog stručnog ispita, u periodu ne dužem od tri mjeseca, sa ciljem sticanja praktičnih znanja na stanici i na produženje rokova za ispunjenje uvjeta od strane stanica za tehnički pregled.
 

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilika o tehničkim pregledama vozila BiH možete pogledati OVDJE.

KONTAKT INFORMACIJE

Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine (UPFBiH)
Maršala Tita 6
71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (33) 264-830
Fax: +387 (33) 552-461

Mail: info@upfbih.ba
ID: 4200019920007

UDRUŽENJE POSLODAVACA

Udruženje poslodavaca u FBIH osnovano je 2002. godine kao dobrovoljna neprofitna i nezavisna organizacija poslodavaca u FBiH. UPFBiH štiti i zastupa prava i interese svojih članova radeći na stvaranju uslova za povoljnije poslovno okruženje.

POSJETITE NAS

SOCIAL MEDIA

Copyright © 2019 - Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine - Sva prava zadržana