SEARCH

Pretražite zakone, komentare, pitanja i odgovore te druge sadržaje sa online platforme

Objavljena Odluka o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrjevnog drveta i proizvoda od drveta

U Službenom glasniku BiH, broj: 41/22, od 24.06.2022. godine objavljena je Odluka o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrjevnog drveta i proizvoda od drveta. Ova mjera je ograničenog karaktera. Odluka stupa na snagu osmog dana od dana donošenja i objavljuje se u "Službenom glasniku BiH" i službenim glasilima, a primjenjuje se 90 dana od dana stupanja na snagu.
 

Odlukom se privremeno zabranjuje izvoz određenih  šumskih drvnih sortimenata, ogrjevnog drveta i proizvoda od  drveta, a sve u cilju osiguranja neophodnih količina za prerađivačku industriju i otklanjanja prijetnje od ozbiljne ili  nepopravljive štete za šume u Bosni i Hercegovini i sprječavanja  kritične nestašice ovih proizvoda za stanovništvo i privredu  prouzrokovane krizom na svjetskom tržištu energenata. Članom 2. Odluke propisana je lista proizvoda na koje se uvodi privremena zabrana izvoza.

KONTAKT INFORMACIJE

Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine (UPFBiH)
Maršala Tita 6
71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (33) 264-830
Fax: +387 (33) 552-461

Mail: info@upfbih.ba
ID: 4200019920007

UDRUŽENJE POSLODAVACA

Udruženje poslodavaca u FBIH osnovano je 2002. godine kao dobrovoljna neprofitna i nezavisna organizacija poslodavaca u FBiH. UPFBiH štiti i zastupa prava i interese svojih članova radeći na stvaranju uslova za povoljnije poslovno okruženje.

POSJETITE NAS

SOCIAL MEDIA

Copyright © 2019 - Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine - Sva prava zadržana