SEARCH

Pretražite zakone, komentare, pitanja i odgovore te druge sadržaje sa online platforme

Prolongira se primjena Pravilnika o uplaćivanju indirektnih poreza i ostalih prihoda i taksi koje naplaćuje Uprava za indirektno oporezivanje

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje je na svojoj 42. sjednici održanoj 06.03.2020. godine u Banjoj Luci usvojio Pravilnik o uplaćivanju indirektnih poreza i ostalih prihoda i taksi koje naplaćuje UIO koji je stupio na snagu 13.04.2020.godine.
 

Primjena pomenutnog pravilnika uslovljena je primjenom Uputstva za primjenu informacionog sistema ostali prihodi (novi informacioni sistem koji će UIO implementirati).
 

Međutim, iako je Uputstvo u završnoj fazi dostavljanja na objavu u Sužbeni glasnik BiH, za rad u novom informacionom sistemu planirano je da se, nakon donošenja Uputstva u mjesecu martu-aprilu provedu obuke zaposlenih, ali zbog novonastale situacije sa pandemijom prouzrokovanom virusom Korona (COVID-19) ta aktivnost se morala prolongirati, te se odgađa primjena Pravilnika o uplaćivanju indirektnih poreza i ostalih prihoda i taksi koje naplaćuje UIO dok se ne objavi Uputstvo za primjenu informacionog sistema ostali prihodi i stvore uslovi za održavanje obuka zaposlenih u UIO za rad u novoj aplikaciji.
 

Pravilnik o uplaćivanju indirektnih poreza i ostalih prihoda i taksi koje naplaćuje UIO možete pročitati OVDJE.

KONTAKT INFORMACIJE

Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine (UPFBiH)
Maršala Tita 6
71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (33) 264-830
Fax: +387 (33) 552-461

Mail: info@upfbih.ba
ID: 4200019920007

UDRUŽENJE POSLODAVACA

Udruženje poslodavaca u FBIH osnovano je 2002. godine kao dobrovoljna neprofitna i nezavisna organizacija poslodavaca u FBiH. UPFBiH štiti i zastupa prava i interese svojih članova radeći na stvaranju uslova za povoljnije poslovno okruženje.

POSJETITE NAS

SOCIAL MEDIA

Copyright © 2019 - Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine - Sva prava zadržana